människan

En kvinna går fram till en hängare med barnkläder. Hon tittar intresserat på en sparkdräkt och lyfter till slut upp den för att lägga den i sin vagn. Hennes hand rör försiktigt över det mjuka tyget, ögonen tindrar av lycka över fyndet och hon tänker att nu kommer barnet där hemma bli så fint. 
En annan kvinna spanar in sitt byte, hur det passerar genom luften sammankopplat med en småfläskig kvinnas arm. 
"Usch vad ful hon är. Hennes barn är säkert lika fult, de är inte värda den där sparkdräkten. Det kan inte vara rättvist" 
Hon satsar och springer, hoppar över korgarna med herrsockar och landar smidig som en katt. Försiktigt smyger hon sig fram genom hängena med hello kitty-morgonrockar och griper med sina rödmålade naglar runt den sparkdräkt som den första kvinnan håller i.
"Hallå, den där hade ju jag" säger den första kvinnan förvirrat.
"Oj förlåt, jag trodde inte att du skulle ha den" 
En tyst kamp startar, kvinnorna sliter fram och tillbaka i den stackars sparkdräkten som tidigare inte var mycket mer för världen än en tygbit.
Den andra kvinnan slappnar av, har hon gett upp? Nej, när den första kvinnan tror att slagsmålet är över rycker den andra kvinnan åt sig sparkdräkten och försvinner in bakom några lådor fyllda till bredden med halsdukar.
Kvar står den första kvinnan, chockad över vad som just skett.

I dag var jag på Ge-kås, det var en surrealistisk känsla.

Kommentarer
Postat av: Julia

skit snygg header

2008-11-17 @ 15:13:20
URL: http://jsomijulia.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0